DESPRE

H-CARE: “Lansarea alianței pentru competențe sectoriale de instruire şi practică a agenţilor de vânzări de produse de îngrijire a sănătăţii şi suplimente alimentare”

Un program european inovativ de formare pentru profilul ocupational de bază “Agenți de vânzări de produse de sănătate și suplimente alimentare”.

Subprogram: Leonardo da Vinci

Acţiunea: Proiecte multilaterale pentru dezvoltarea inovaţiei – Alianţe pentru competenţe sectoriale

Data de început: 01 Ianuarie 2014

Data de încheiere: 30 Iunie 2016

Durata: 30 luni

"Impulsionează-ţi perspectivele de afaceri într-unul din sectoarele cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa"

Ca urmare a identificării unui decalaj între nevoile pieței și disponibilităţile existente, neluând în calcul cursurile VET care nu sunt relevante, proiectul va dezvolta un program inovator de formare complex de calificarea profesională pentru un nou profil ocupaţional "Agent de vânzări de produse de sănătate şi suplimente alimentare" direcționat către șomeri (peste 18 ani) sau angajați actuali în sectorul de vânzări de produse de sănătate. Această profesie nu există până în prezent în cadrele naționale ale calificărilor din țările UE.

Aceasta înseamnă că persoanele care vor participa în faza pilot a proiectului vor avea o oportunitate unică de a lua parte la un process de formare inovatoare dezvoltat pentru prima dată în Europa.

În plus, proiectul va oferi descrieri naționale de calificare (bazate pe rezultatele învățării ECVET) și le va construi pe "Cadrul de Competențe Integrate pentru Sănătate Publică şi Dezvoltarea forței de muncă" și Cadrul European al Calificărilor (nivelul 3), astfel încât calificările existente în acest domeniu vor deveni mai transparente și comparabile.

Cine sunt beneficiarii ?

- Adulţii  neangajaţi (peste 18 ani) care doresc să obțină cunoștințe, aptitudini și competențe (bazate pe principii ECVET) prin intermediul formării inovatoare VET cu privire la vânzările de produse de sănătate și suplimente alimentare.

- Angajaţii actuali din unitățile de vânzare de produse de sănătate care doresc să-şi dezvolte cariera;

- Centrele de formare VET care îşi pot extinde portofoliul prin oferirea unor astfel de mijloace de formare inovatoare;

- Companiile comerciale (IMM-uri) din domeniul îngrijirii sănătăţii și suplimente alimentare care pot instrui şi avea mai mulți angajați competenți în cadrul unităților lor și, astfel, îşi vor crește vânzările și imaginea companiei.